Een loterij opzeggen kan echt lastig zijn

Meespelen in de loterij
Iedereen heeft wel eens bij de loterij meegespeeld. De gedachte dat jouw lotnummer de juiste is en je een hele hoop geld wint is voor de meeste mensen genoeg reden om maandelijks wat geld uit te geven om hier kans op te maken. Maar ook realiseren veel mensen zich dat de kans om genoeg geld te winnen om alleen de uitgaven aan de loten terug te krijgen al erg klein is. Dit is een populaire reden om een loterij lidmaatschap op te zeggen, maar zoals blijkt is dit niet altijd zo makkelijk gezegd als gedaan.



Klachten over de loterijen
Online zijn er veel klachten te vinden over de Postcode Loterij, de Staatsloterij, de BankGiro Loterij en de Vriendenloterij



Hoe zeg je de loterij op
Er zijn een paar manieren om een staatsloterij abonnement op te zeggen. Via de telefoon, per post of via een digitale opzegservice.
De klantenservice bellen lijkt voor veel mensen de meest logische optie, maar om via dit contact kanaal op te zeggen is niet zo makkelijk. 
Nadat je laat weten dat je je deelname bij de Vriendenloterij wilt opzeggen, willen de goede doelen loterijen er alles aan doen om je als klant te behouden. Dit betekent dat je waarschijnlijk veel aanbiedingen krijgt aangeboden door de medewerker in hoop dat je toch nog even met je deelname bij de Vriendenloterij doorgaat. Als je toch wil stoppen maakt dit dan heel duidelijk. Anders komt het niet over. 

Contact gegevens loterijen
Hieronder vind je de loterij links voor de contact gegevens van de belangrijkste loterijen
- Vriendenloterij
- Postcodeloterij
- Staatsloterij
- Bankgiro loterij
- Lotto

Analyse online opzeg klachten 
Veel klachten geven aan dat er niet goed wordt gecommuniceerd. Blijkbaar hebben klanten van voornamelijk de vriendenloterij het probleem dat na het aangaan van een "gratis  lidmaatschap" de beloofde "online opzeg knop” niet per e mail is verstuurd. Met deze link zou een nieuwe deelnemer makkelijk het lidmaatschap kunnen opzeggen. Helaas zijn de opzeg pagina's online ook altijd moeilijk te vinden



Consumenten bond heeft de goede doelen organisatie hier op aangesproken
Omdat zoveel mensen hebben geklaagd over het moeilijke opzegproces bij de goede doelen loterijen (bankgiro, vrienden en postcodeloterij) heeft de consumentenbond hen hier over aangesproken. 

Digitale opzegservice is in opkomst
Als je geen zin hebt in al deze moeilijkheden om je lidmaatschap op te zeggen bij de Vriendenloterij (of andere Loterijen) dan kun je die makkelijk op onze website doen door het gebruik van de loterij opzeggen service  

Reacties

Loterij informatie

Staatsloterij oudejaarstrekking resultaten 2020/2021

Staatsloterij uitslag en staatsloterij spel informatie

waar is de oudejaarsloterij uitslag te zien?