Kan je de loterij verslaan?

Kan je de loterij verslaan?


Hoe armer hoe meer er gespeeld wordt!

Er zijn verschillende boeken geschreven over loterijen. Vaak wordt er uit gelegd hoe je wel of juist niet een loterij kunt winnen. Wat opvalt in alle landen van Europa en ook in Nederland is dat hoe hoger het opleidingsniveau, hoe minder wordt uitgegeven aan loterijen.

Een van de redenen waarom mensen met een hoger opleidingsniveau niet meedoen is de wiskunde en kansberekening kennis De kans dat je een loterij wint is namelijk uiterst klein. Veel kleiner dan winnen met roulette, poker of andere gokspellen.

Het probleem is dat loterijdeelnemers zich vereenzelvigen met die ene winnaar die heel rijk geworden is. Je wilt natuurlijk niet lijken op die miljoenen verliezers.  

Wat dat betreft kan je beter de loterij opzeggen. Dan verdien je meer dan de vele verliezers

Loterijen

Er zijn twee soorten loterijen. Bij de een krijg je random een ticket, bij de andere kun je zelf een getal opgeven. Er zijn ook loterijen waarbij je zelf getallen kan kiezen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de staatsloterij

Het meest interessant zijn vanzelfsprekend de loterijen waar je zelf het getal kunt bepalen waarmee je speelt. Dat geeft de meeste suggestie van eigen invloed.









Er bestaat geen winnende combinatie, slim nadenken helpt wel!

Er bestaat geen winnende combinatie. Telkens hebben alle getallen en combinatie van getallen evenveel kans. Het heeft dus geen zin vooraf te denken dat er een winnende combinatie is. Toch is na denken verstandig. Heel veel loterij deelnemers kiezen 1, 2, 3, 4 en 5 als loterij nummer. De kans dat die combinatie wint is niet groter dan andere combinaties. Maar als die nummers vallen dan moet de loterij jackpot onder veel winnaars worden gedeeld.







Bekijk de win kansen van alle Nederlandse loterijen

Er is iemand te slim geweest voor een Amerikaanse loterij!
Een student in Amerika bekeek diverse Amerikaanse loterijen. Hij analyseerde de spelregels en berekende de winkansen. Bij een loterij waren er kansen. Daar viel de jackpot al een jaar niet. Er werd besloten dat de jackpot moest vallen eventueel met minder nummer. De student berekende dat in sommige gevallen de kosten van een lot lager waren dan de uit te betalen bedragen. Hij vormde een groep met medestudenten en ze gingen loten opkopen. Ze wonnen regelmatig, moesten daarvoor wel heel veel loten kopen tot het stopte natuurlijk.

Wil jij het niet proberen. Zeg dan de loterij nu op!


Reacties

Loterij informatie

Staatsloterij oudejaarstrekking resultaten 2020/2021

Staatsloterij uitslag en staatsloterij spel informatie

waar is de oudejaarsloterij uitslag te zien?