Nederlandse loterij markt

Hoe zit een loterij in elkaar

Nederlandse loterijen

Staatsloterij
De bekendste loterij is waarschijnlijk de staatsloterij. Deze loterij is de oudste van Nederland. De voorloper is opgericht in 1726. Vanaf dat moment is iedere 10e van de maand een staatsloterij trekking en uitslag. Momenteel zijn er nog 4 extra trekkingen te weten de Koningsdag trekking, de Oranjetrekking, de Gelukstrekking en de bekende Oudejaarstrekking. De staatsloterij organisatie organiseert meerdere loterijen (miljoenenspel, lucky day, eurojackpot, krasloten)








Lotto
Je hebt ook de Lotto. Hierbij kun je zelf aangeven welke getallen je speelt. Bij de loterij is het dus mogelijk dat meerdere spelers dezelfde getallen spelen. De kans hierop is echter klein gezien naar het aantal mogelijke combinaties.








Goede doelen loterijen
Tot slot heb je ook nog de Goede doelen loterijen. Dit zijn dus loterijen waarbij een gedeelte van de prijzenpot aan goede doelen wordt geschonken. Als gevolg hiervan verdwijnt er dus minder geld naar de spelers, maar pluspunt is wel dat je met het meespelen goede doelen steunt. Enkele bekende goede doelen loterijen zijn de postcode loterij, lot of happiness, care a lot, bankgiro loterij en de vriendenloterij.



Loterij Winkansen
De kans om te winnen in een loterij is uiteraard niet zo groot. Als het je gaat om winnen dan kun je beter andere kansspelen gaan spelen. Bij loterijen verdwijnt er namelijk veel van de inleg naar kosten, kansspel belasting, goede doelen.

Bij de loterij vergelijker kan je precies zien wat dit betekent



Loterij uitkering percentage
Gemiddeld gaat er van 25% tot 60% van de inleg de prijzenpot in. De reden dat mensen echter vaak meespelen in loterijen zijn de Jackpots. Hier kan je natuurlijk lekker van dromen. Dat is voor veel mensen de reden voor het meespelen aan loterijen.

Wil je de loterij opzeggen. Gebruik dan loterijopzeggen.nl

Reacties

Loterij informatie

Staatsloterij oudejaarstrekking resultaten 2020/2021

Staatsloterij uitslag en staatsloterij spel informatie

waar is de oudejaarsloterij uitslag te zien?