Lot of happiness wat is dat voor een loterij

WAT IS LOT OF HAPPINESS?

Toen ik een stukje zat te schrijven over de nieuwe loterij Lot of Happiness, dacht ik dat het wel een weer een standaard loterij zou zijn. Maar ik had het mis. Lot of Happiness is een nieuwe loterij. De loterij heeft niet alleen het hart maar ook het goede doel op de goede plaats zitten.

WAT IS LOT OF HAPPINESS?
Lot of Happiness is een nieuwe Nederlandse loterij die van de kansspelautoriteit in september 2017 een licentie heeft gekregen. De vergunning is verleend aan de FAIRSHARE.

De loterij is opgezet met het idee dat een deel van de inleg naar goede doelen gaat. De Postcode Loterij, vriendenloterij en bankgiro loterij hebben exact dezelfde aanpak. Lot of Happiness richt zich op goede doelen die zich inzetten voor kinderen. Het motto is ‘Het beste lot voor zieke kinderen'. De loterij steunen kinderen zodat zij in het algemeen een onbezorgd en vrij leven moeten hebben. En ondanks dat wij het in Nederland goed hebben en veel kinderen hier gelukkig zijn, geldt dat niet voor alle kinderen, en daar willen zijn zich voor inzetten.

Lot of Happiness steunt ook goede doelen die gericht zijn op het geluk van (zieke) kinderen. Lot of Happiness werkt samen met twee goede doelen: KiKa (Kinderen Kankervrij) en Make-a-wish.

HOE WERKT LOT OF HAPPINESS?

Uiteraard koop je loten voor de loterij. Deze kosten €12,50 per stuk. Er zijn 12 maandelijkse trekkingen en vier extra kwartaaltrekkingen per jaar, dus in het totaal 16 trekkingen. De reguliere trekkingen zijn elke tweede maandag van de maand, en de kwartaaltrekkingen op de vierde maandag van maart, juni, september en december.

Je bepaalt zelf voor welk goed doel je speelt, dus je kunt op dit moment kiezen voor KiKa of Make-a-wish. Ze  beloven dat minimaal 50% van je inleg naar het goede doel gaat. De andere helft gaat naar de prijzenpot, de organisatie, en marketing om nieuwe deelnemers te werven. Hoe groter het aantal deelnemers, hoe groter het prijzenpakket wordt.

Je lotnummer bestaat uit twee letters en zes cijfers, die samen een uniek lotnummer vormen. De hoofdprijs wordt getrokken uit alle lotnummers en gaat er dus niet gegarandeerd elke maand uit. Deze schuift weer een maand op als hij niet valt. Alle andere prijzen vallen op uitgegeven lotnummers en vallen dus wel elke maand gegarandeerd. Je kunt eenmalig meespelen, of via een doorlopend abonnement.

De winkans bij Lot of Happiness is 1 op 5, oftewel 20%. Dat is niet heel groot, maar het moge duidelijk zijn dat de loterij voornamelijk is opgezet om de goede doelen te steunen. Naarmate er meer deelnemers zijn, zal de prijzenpot groeien, waardoor de winkans op die 1 op 5 blijft staan.

Reacties

Loterij informatie

Staatsloterij oudejaarstrekking resultaten 2020/2021

Staatsloterij uitslag en staatsloterij spel informatie

waar is de oudejaarsloterij uitslag te zien?